خواص آرد برنج
آرد برنج نشاسته فراوانی دارد که برای تهیه نان مناسب است اما به دلیل آن که گلوتن موجود در آن بسیار اندک است ، چسبندگی آرد گندم را ندارد و نمی توان از آن نان معمولی تهیه کرد .
اما در صنعت شیرینی سازی از این آرد برای تهیه نان های کوچک شیرینی مانند نان برنجی استفاده می شود .
همانطور که گفته شد میزان گلوتن در آرد برنج بسیار اندک است و به همین خاطر برای کسانی که مشکل هضم گلوتن دارند ، جایگزین بسیار مناسبی برای آرد گندم است .
از خواص برنج می توان به خواب آور بودن و آرامش بخشی ، رفع تشنگی ، درمان اسهال صفراوی ، بهبود درد و زخم روده و رفع اختناق رحم و امراض کلیه و مثانه اشاره کرد .
برنج حاوی تیامین یا ویتامینB1 می باشد که برای سلامت مغز ، قلب و داشتن اشتهای خوب ، مفید است و اگر همراه با شیر و شکر مصرف شود بسیار مقوی هم هست .
وجود ریبوفلاوین یا ویتامین B2 نیز به حفظ بافت پوست و سلامت چشم کمک می کند .
از دیگر موادی که در برنج وجود دارد نیاسین یا ویتامین B3 است که برای سلامت پوست و عملکرد مناسب دستگاه گوارش و سیستم عصبی بسیار ضروری است و منبعی غنی از کربوهیدرات می باشد که برای متابولیزه شدن توسط بدن ضروری بوده و می تواند به انرژی تبدیل شود و به عملکرد طبیعی مغز کمک کند . همچنین برنج عاری از کلسترول و سدیم است و بنابراین سهم خوبی از یک رژیم غذایی مناسب را می تواند به خود اختصاص دهد .
در مجموع برنج منبعی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی همچون ویتامین D ، کلسیم ، فیبر ، آهن ، اسید فولیک و آنتی اکسیدان های طبیعی همچون ویتامین C ، ویتامین A ، ترکیبات فنولی و فلانوئیدی است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد و تخریب سلولی محافظت می کند .