سیب سلامت
امروزه بر روی بسیاری از محصولات به ویژه محصولات خوراکی نشانی از یک سیب سبز می بینیم .
❓این سیب سبز نشان و نماد چیست ؟
❓ چه کاربردی دارد ؟
❓مصرف محصولات دارای این نشان چه مزایایی برای مصرف کنندگان به دنبال خواهد داشت ؟
✅برای پاسخ به این سوالات در این مقاله همراه ما باشید :
نشان سازمان غذا و دارو تصویر یک سیب است . چرا که سیب نماد سلامتی است .
نیمه سمت راست این سیب به رنگ آبی و نیمه سمت چپ به رنگ سبز می باشد .
برگی سبز در بالای سیب قرار گرفته که نماد خط مشی متعالی سازمان است . همچنین نشان دهنده ی روند ارتقای سازمان می باشد .
برگ سبز دیگری به شکل یک چشم در وسط آرم طراحی شده است . این برگ نماد وظیفه نظارتی سازمان غذا و دارو ، برای حفظ سلامت مصرف کننده می باشد .
همچنین در این آرم شما حرف F و D را نیز در درون آن مشاهده می کنید . در سمت چپ سیب ،F حرف اول کلمه FOOD به معنای غذا می باشد . در سمت راست سیب ، D نیز حرف اول DRUG به معنای دارو است .
در نهایت شکل کلی این آرم نشان دهنده F.D.O مخفف سازمان غذا و دارو است . (FOOD AND DRUG ORGANIZATION )
سازمان غذا و دارو یکی از معاونت های دانشگاه های علوم پزشکی می باشد . وظیفه این سازمان تأمین و ارتقاء سلامت مردم ، امنیت غذایی ، دارویی ، آرایشی و بهداشتی جامعه است .
بنابر این نشان سیب سلامت به صنایع تولیدی اعطا می شود که :
👌🏻در مرحله اول پروانه ساخت دارند . این پروانه به این معناست که حداقل های کیفیت و استاندارد های جهانی در تولید فرآورده رعایت شده است .
👌🏻سپس به فرآورده هایی که موارد اعلام شده توسط سازمان غذا و دارو در تولیدشان رعایت شده باشد .
✅معیارهای اعطاء نشان سیب سلامت عبارتند از :
• نداشتن مواد افزودنی شیمیایی سِنتِتیک
• به حداقل رساندن میزان کالری فرآورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدراتهای ساده و چربی ها
• به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع و...
• به حداقل رساندن میزان نمک مصرفی
• استفاده از مواد افزودنی و مواد اولیه طبیعی
• تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده های سنتی
• عاری بودن فرآورده از سموم قارچی، باقی مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی، عوامل آلودگی بیولوژیک، هورمونها و عوامل آلرژن
• دارا بودن مواد موثره طبیعی که در ارتقاء سلامت مصرف کننده نقش مفیدی دارند.
وجود سیب سلامت بر روی محصولات میتواند باعث اطمینان بخشی به مصرف کننده باشد . بدین صورت که محصول مورد نظر کلیه استانداردهای تولید ، نگهداری و توزیع را رعایت کرده است .
همچنین توصیه کارشناسان نیز دقت در انتخاب محصولاتی است که این برچسب اصالت را دارند .
چرا که در صورت بروز هرگونه مشکل ناشی از مصرف این محصولات می توان از تولیدکنندگان و توزیع کنندگان به مراجع قانونی شکایت کرد .
برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید.