نان چرخی
نان چرخی قزوین ، یکی از شیرینی های منحصر به فرد از لحاظ ظاهری و عطر و طعم است. گرچه شهرهای کاشمر و کرمان نیز شیرینی ای به نام نان چرخی دارند اما دستورپخت آنها متفاوت است . خلاقیت دیرینه مادربزرگ های قزوینی آنجا جلوه می نماید که با ساده ترین ابزار ، دنیایی از فرم می سازند. نمونه بارزی از این خلاقیت را در شیرینی نان چرخی قزوین شاهد هستیم . شیرینی نان چرخی از لحاظ ترکیب مواد اولیه و مراحل آماده سازی خمیر، مانند نان چایی قزوین است. ولی وجه تسمیه نان چرخی ، روش مخصوص شکل دهی خمیر آن می باشد.
خمیر نان چرخی پس از خوب ورز خوردن ، از درون چرخ دستی مخصوص عبور داده می شود. چرخ گوشت های قدیمی مادربزرگ ها قالب دندانه دار مخصوصی در سایزهای مختلف داشت . این شیرینی پس از چرخ شدن تکه تکه شده و روی آن با پودر پسته یا تخم خرفه تزیین می گشت. سپس در تنورهای خانگی پخته می شد. بدون شک این شیرینی همراه لذیذی در کنار چای ، برای عصرانه های خانواده های ایرانی است. در این راستا شیرین باشی ، شیرینی نان چرخی قزوین را تحت عنوان برند هیمل در بازار مصرف عرضه داشته است . بالاترین کیفیت پخت با همان عطر و طعم خانگی شیرینی های سنتی ، رهاورد هیمل برای خانواده های ایرانی است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق سایت و شبکه های اجتماعی شیرین باشی با ما در ارتباط باشید: